Vystúpeniu Lord Of The Dance aplaudovalo v Prešove vyše 3500 divákov

22.03.2004 Celý región

Neutíchajúcej radosti z tanečného pohybu v podaní členov írskej skupiny Lord Of The Dance aplaudovalo večer 20. marca v zaplnenej prešovskej mestskej hale vy...
Neutíchajúcej radosti z tanečného pohybu v podaní členov írskej skupiny Lord Of The Dance aplaudovalo večer 20. marca v zaplnenej prešovskej mestskej hale vyše 3500 divákov.

Zhruba dvojhodinová show umocnená svetelnými efektmi a chytľavou keltskou hudbou znamenala pre mnohých divákov z celého východného Slovenska nezabudnuteľný zážitok.
Lístky na prvé predstavenie skupiny na Slovensku v rámci jej najnovšieho medzinárodného turné boli po zverejnení termínu konania rozpredané za päť dní. Nestali na prešovské pomery málo - 999 Sk a 1199 Sk. Manažérka agentúry Vivien, s. r. o. , Žilina Katarína Rimeková naznačila, že ich taký záujem milo prekvapil.
Približne 30 tanečníkov, bez zakladateľa súboru Michaela Flatleyho, prišlo do Prešova popoludní 20. marca, ubytovali sa v hoteli Dukla, kde aj prenocovali a v nedeľu 21. marca sa presunú do českého Frýdku-Místku. Odtiaľ potom prídu na svoje druhé vystúpenie v SR - v utorok 23. marca v Bratislave.
Pred predstavením absolvovali len krátku skúšku na pódiu, ktoré začali stavať v hale ešte v piatok 19. marca. Celá výbava súboru sa zmestila do štyroch kamiónov. V Prešove si sami varili a prevažne tučnejšie jedlá. Jedinú nezvyčajnú požiadavku tvorilo 100 kíl ľadu.
Ako Rimeková poznamenala, prešovská hala pôsobila na nich komorným dojmom, keďže vystupovali už na futbalových štadiónoch pred desiatkami tisíc divákov. Týždenná priemerná návštevnosť na ich vystúpeniach je okolo 50 tisíc divákov.
Návštevníci museli prejsť prísnou vstupnou bezpečnostnou kontrolou. Ani akreditovaní fotoreportéri si veľa dovoliť nemohli. Mali možnosť fotiť s bleskom len prvých sedem minút.

(jj)
 

Vyberte región